El Caràcter, en viu

Ens pregunten moltes vegades sobre el procés de fer el Caràcter. Com triem els entrevistats, quanta estona de conversa hi ha amb ells (i si editem molt), quantes càmeres portem, què passa si algú no vol respondre una pregunta.

La millor manera d'entendre alguna cosa és veure-la en viu. Fa ja algunes setmanes tenim una redacció temporal a la planta baixa de l'Arts Santa Mònica, la del vitrall que dóna a les Rambles. Ens hi sentim com a casa nostra. És un mirador privilegiat per veure i per deixar-se mirar. I vam decidir obrir-lo al públic, utilizar aquest espai com a eina per apropar els entrevistats amb els seus espectadors.

Pot venir qui vulgui. Avisem uns dies abans a les xarxes de l'hora (normalment a la tarda) i l'activitat. Sempre està relacionada amb el programa, lògicament. És el Caràcter, però en viu i sense editar. Es fa un cop al mes. I hi pot passar de tot: música, una xerrada, el dibuix d'un mural, que un autor regali un llibre que porta a sobre a una persona del públic perquè sí, perquè s'han caigut bé. Asseguts tots junts i sense jerarquies; en un moment donat, l'entrevistat s'aixeca, va a la nevera i agafa una birra, i tothom pot preguntar el que vulgui, perquè no hi ha guió.

Amb veïns, amb l'equip de l'Arts Santa Mònica, amb els qui fan el programa i sempre són darrere la càmera. Amb Plate Selector, que ens van cuinar. Ian Sala. Vins de Finca Parera. Jair Dominguez. Quim Morales. Conrad Roset, que ens va dibuixar al vitrall. Oriol Malet, que venia amb la motxil·leta de Minnie Mouse de la seva filla a l'espatlla. Reskate, Chamo San, Venga Monjas, María Diamantes. I també molta música. El Último Vecino. La Iaia. Èric Fuentes. El Gremio. Fighter Pillow. L'Hereu Escampa.

Ens veiem a la propera, que serà molt aviat.























Fotografies: Patricia Burrieza