Cinc cites

1. Dissabte matí: Pieter Hugo a la Colectània. Coproduïda amb la Fundació Cartier-Bresson, Kin ("Familiar") retrata la societat sudafricana: d'una banda, els ideals. D'una altra, la realitat. Agredolça, crua, reflexiva, privada i íntima a estones (hi ha un retrat de la seva dona embarassada).
"Kin és un compromís amb el fracàs i la meva sensació de ser un tros de fusta colonial a la deriva... Sud-àfrica és un lloc fracturat, esquizofrènic, ferit i problemàtic", explica Hugo.








2. Dissabte tarda: cap el Majestic. L'hotel rep periòdicament la visita en exclusiva al seu spa (10a planta) del dermatòleg nord-americà Nicholas Perricone, i anem amb una amiga perquè ens expliqui què fer per viure dos-cents anys (mínim). Moviment, prendre's les coses amb calma i una alimentació amb sentit comú, sembla ser la recepta infal·lible.

La cita inclou una dieta programada de tres dies (a la llista hi ha salmó, truita, avena, fruits del bosc, tonyina, meló, pomes i gall dindi. Ni rastre de porc, fregits, aperitius, vermut; quina vida aquesta).
També et pregunten què et preocupa més de l'estat de la teva pell, en un país amb tantes hores de sol. Un tractament holístic 'antiaging', l'especialitat de Perricone, en tres nivells: cabina, dieta + suplements i cosmètica.
(En realitat la nostra visita és també un pretext per fer una volta pel Majestic, un dels hotels més bonics de la ciutat.)






3. Dissabte nit: Vint-i-quatre hores a la vida de Nick Cave: 20.000 days on Earth, un altres dels plats forts de l'Inèdit. Més enllà de la biografia, una història sobre el procés artístic, la creativitat i allò que ens fa únics. "If you look around, complacency is the great disease of your autumn years, and I work hard to prevent that".





4. Diumenge matí: Sant Antoni. Una volta pel barri. Primer, al mercat de còmics, a veure què hi ha de nou. Sempre cau algun pòster del Hollywood daurat, o un joc de cromos del Barça dels anys 70.
Després, improvisar. Fer unes braves a Crum, un lloc on només cuinen patates (Parlament, 15), teletransportació a Mallorca via Idò DO Balear, el Sortidors (Parlament, 51), brunch al Federal o al Tarannà (primera foto), unes olivetes al Calders (impossible trobar lloc si no és amb instància, o seré jo que sempre tinc mala sort), tafanejar les novetats de l'homònima Calders ("llibreria especialitzada en llibres"), un pastís a Zuckerhaus o una orxata a la Sirvent abans que vingui el fred. Si ve més gana, un breu passeig fins el Paral·lel, al Tickets o el 41º.



5. Diumenge tarda. Primera sessió de cinema amb Magical Girl, la gran guanyadora del recent Festival de Sant Sebastià. Al Caràcter vam entrevistar el seu director, Carlos Vermut.
"El misterio es importante en la vida, y bonito. Está desapareciendo en el cine, se da todo muy mascado. Añoro a Saura, Buñuel, Lynch... Hoy no parece tener cabida más que el ya y el ahora. Yo espero que mi película acompañe al espectador varios días, y que en su cabeza vaya completándola".