Samitier

Em vaig trobar amb els Samitier al kilòmetre zero del centre, al bell mig de Plaça Catalunya, entre les paradetes de garrapinyades, els globus i els nens perseguint coloms. Eren dos d'ells; la resta del grup no podia venir a aquella hora (era mitja tarda) i en tot cas els veuria més tard, a l'assaig que gravem pel Caràcter.
Samitier van publicar el 2009 el seu primer EP, Porter-davanter, i una mica més endavant el primer disc (Missatges de l'aigua, 2010). A més d'una gira llarga, els vam poder veure al desaparegut Faraday i al BAM, que és quan vaig saber d'ells per primera vegada.
Més tard va aparèixer Mirador (The Indian Runners, 2012), produït al famós estudi del gurú Paco Loco al Puerto de Santa Maria (Cadis). El Paco és un tio curiosíssim, directament arribat del cor del Xixón Sound, del que m'han explicat centenars d'anècdotes. Que mira raro als bateries (amb els que es baralla però s'estima), que la Muni -la seva noia- cuina com els àngels i alimenta a tots quan s'allotgen allà i és l'única que l'entén, que està obsessionat amb el Berlin de Lou Reed, que flipa amb el blog de cuina que té el també productor i amic Steve Albini...
Però en fi, us parlava dels Samitier. Ara estrenen amb nosaltres disc nou, Els tambors són nostres, de nou amb The Indian Runners. Són elegants, observadors i callats. Diuen d'ells que recorden a The Lightning Seeds, BMX Bandits, Teenage Fanclub o Mishima i, a estones més exaltades, a Maxïmo Park o Interpol. No es van posar aquest nom pel futbolista, sino per un poble del pre-Pirineu. Aquest diumenge els toca a ells. Queden, munten, assagen i nosaltres ens limitem a gravar el que veiem, sense preparacions ni instruccions. Poden fer -i esperem que facin- el que vulguin.








Estilisme Bibiana:
Caçadora de pell: Diesel
Pantalons: Bershka
Bossa: Fred Perry
Ulleres: Palens
Jersei: &Other Stories

Fotografia: Patricia Burrieza