No tourists, no hipsters

La cosa va anar així: fa unes setmanes, va obrir a Brick Lane (Londres) una cafeteria dedicada només a cereals. Tu vas allà i pots triar el tipus que et vingui de gust, des d'orgànics fins a mutants de coloraines d'aquells que venen a Japó, i també el tipus de llet, i llestos. Esmorzes el teu bol i te'n vas.
La idea té una certa gràcia, i la premsa se'n va fer molt ressó. Els responsables del local són dos germans barbuts amb tall de cabell 50s i camises de llenyataire. Ja veieu per on vaig.
Els de Channel 4 allà que se'n van anar, a entrevistar els dos nois, i el diàleg va acabar sent un seguit de preguntes capcioses, com "No us sembla massa cobrar tres lliures a una de les zones més pobres de Londres (Tower Hamlets)?". Aquell local hipster semblava ser l'epítom de la gentifricació que pateix la zona fa anys.
L'entrevista, però, devia ser tan cruel que fins i tot l'alcalde de Londres, Boris Johnson, va enviar una carta oberta a The Telegraph dient que el que s'hauria de fer és recolzar els joves empresaris, no arraconar-los amb arguments maliciosos.
Més històries sobre l'odi al hipster, aquí.