La càmera lúcida

Aquesta setmana al Caràcter entrevistem un fotògraf: Gerard Estadella. És el programa #10, i trobàvem a faltar parlar més de fotografia. Il·lustradors, actors, directors de teatre, dissenyadors, un ceramista, cineastes, cuiners i una graffitera, ballarines i músics... I, fa dues setmanes, Biel Capllonch, l'home que fa possible aquestes campanyes meravelloses i delirants del festival Sonar.
El Gerard Estadella és el nostre segon fotògraf. Va costar aprendre's la seva web, I can teach you how to do it, però la seva presència va començar a ser més i més constant, fins donar-se aquella paradoxa en què el fotògraf esdevé part de l'escena que observa, i és fotografiat com a un personatge més -veure els casos de Testino, Richardson o Meisel.
La tarda amb el Gerard em va fer pensar en els meus fotògrafs preferits. Són molts, i molt diferents entre sí. In no particular order:

1. Martin Parr. Ara a La Virreina

2. August Sander. La dignitat dels oficis

3. Tim Walker. Fantasia pura, sense haver-se de passar tant de rosca com David LaChapelle

4. Olivia Bee. Vint anys acabats de fer

5. Patrick Demarchelier. Els millors retrats del món de la moda

6. Mark Borthwick. Sensibilitat i independència

7. García-Alix. Necessari

8. Richard Avedon. Especialment la sèrie In the American West

9. Guy Bourdin. Icònic

10. Irving Penn. Un gran, gran perfeccionista. "Em puc obsessionar amb qualsevol cosa, si me la miro l'estona suficient. Aquesta és la maledicció de ser fotògraf"






Fotografia: Patricia Burrieza

Estilisme Bibiana:
Jaqueta Penfield
Ulleres de sol: Palens