El somni

Doncs per fi va fer-se pública la famosa llista dels '50 Best', que anuncia els millors restaurants del món i sempre duu molt rebombori, i la pregunta era: revalidarà el Celler de Can Roca el #1? A mi la resposta, sincerament, m'era ben igual. Els he vist treballar, he tingut la ocasió de parlar amb ells i la sort de gaudir la seva cuina, i aquesta llista ja pot dir missa*: són els millors. Així de subjectiva sóc quan ho veig clar.
(*El #1 va tornar en mans del Noma -veurem si per molt temps; el Celler és ara el #2 mundial).

Fa uns mesos, el Celler i l'artista visual Franc Aleu es van embarcar en un projecte molt especial, i aquí els cito perquè la seva descripció és difícil de superar: "Una obra total, multidisciplinària, analògica, digital, real, onírica, cibernètica i gastronòmica".
Dotze plats. Dotze actes.
Òpera, electrònica, poesia, 3D, arts escèniques, cant, pensament, pintura, cinema, música i cuina.
Sempre des d'una escala humana i íntima, propera.
El van anomenar El Somni.

El projecte, a més de presencial, va prendre vida també en format cinematogràfic. Aquesta setmana en feien la preestrena.
La idea ens va impactar tant que amb l'equip de Caràcter vam voler recrear-ne l'atmosfera, en la mesura de les nostres possibilitats. Ho vam fer amb la visita del Jordi Roca i també del mateix Franc Aleu. No us n'explico més: aquest diumenge podreu veure-ho.





Fotografia: Ferran Forné
Estilisme Bibiana:
Mono a ratlles Teresa Helbig