El desig

La setmana passada vaig rebre un gran regal d'un amic. Tot regal pensat i comprat amb carinyo diu molt de la persona que l'ofereix. En el meu cas particular, el regal venia carregat d'atenció al detall, sentit de l'oportunitat i amplitud de mires. M'explico. Dies abans havíem fet pel Caràcter una entrevista al Max, conversa que en pocs dies veurà la llum. En Max és un tio ben interessant, que les ha vistes de tots colors, versàtil com pocs dibuixants d'aquest país. Ha tocat pals d'underground (Gustavo, Peter Pank), surrealisme (Bardín), tasca editorial (va ser un dels fundadors de El Víbora i de Nosotros somos los Muertos), col·laboracions amb premsa (El País) o amb música (Radio Futura), amb un estil sempre reconeixible -a pesar de la seva constant evolució.
De l'entrevista en vaig sortir feliç, vaja, i se'm devia notar, perquè el Genís (que es com es diu l'amic) en va prendre bona nota. Als pocs dies arribava a les meves mans "El deseo" de Gilles Deleuze (ed. Tandem), amb textos de Maite Larrauri sobre el filòsof francès i amb -naturalment- les sàvies paraules de Deleuze i amb (vet aquí!) il·lustracions del mateix Max. Fins a meitats d'abril podeu veure a l'Arts Santa Mònica una mostra comissariada per ell, Oh panòptica ficció!.
El llibre ja està llegit, i vaig per la segona tongada, la d'aprofundiment i saltar aquí i allà segons les apetències.
L'amic Genís es va llicenciar en Història i Arqueologia, especialitzant-se en Paleolític Inferior (la fase prehistòrica més rica en espècies d'homínids), però la vida a vegades és curiosa i ha acabat sent un gran expert en tecnologia, xarxes i projectes d'Internet (aquí s'explica millor). Sempre sense perdre el sentit de l'humor, que és el que m'agrada d'ell. Molt actiu a Twitter (un lloc també molt ric en espècies d'homínids i sub-homínids) i bon regalador, com ja heu pogut veure.




(Quan tenia 70 anys -i ja duia una dècada amb problemes respiratoris molt greus-, Deleuze va llençar-se des de la finestra del seu apartament a París. Refusà sempre una autobiografia ("la vida dels acadèmics sol ser tan avorrida") i deixà darrera seu una de les obres filosòfiques més importants del segle XX.
Aquí teniu un link a un documental magnífic sobre ell, dirigit per Pierre-André Boutang a 1988, Deleuze A to Z).