Apparatu

Un tio divertit, el Xavi Mañosa. Altíssim, amb molt de carisma, rissos esbojarrats en tupé estàtic (ell diu que se li queda així de la pols de la ceràmica que ho impregna tot), mans enormes i mirada viva. Els seus pares són ceramistes, i tot el que sap -que és molt- ho ha après d'ells, però en algun moment va començar a aportar idees i tècniques, i ara són els seus pares els qui se l'escolten i n'aprenen, en un cercle de vida que trobo bonic i interessant.
El projecte dels Mañosa es diu Apparatu, i a la seva web en podreu trobar els projectes més destacats (amb Alex Trochut, Mashallah, Nike, Vialis...). Ha estrenat taller fa poc i el vaig anar a veure en bici, i de fet al Caràcter de demà diumenge (21:45h) veureu l'entrada al taller en bici, que vaig pensar: calla que ara ve quan caic i ho graven per les "tomas falsas" i l'APM ho passa en loop, però tot va sortir molt bé i va ser un gran matí. En un moment de l'entrevista se'ns va afegir el Joan, el pare del Xavi.
El que fa Apparatu és ceràmica, sí, però amb aportacions del disseny industrial, les eines digitals i també la cultura pop. És un bon lector del seu temps, però sap mantenir-se independent i fer només allò en el que creu i li ve de gust.





Parka: Comptoir des Cotoniers, rebeca a ratlles marineres de Lacoste Live!, polo granate i jeans ambdós de Diesel i bambes de Vans.
Fotografia: Patricia Burrieza.
Bicicleta elèctrica: Plus Bike (model Mobiky).